Ege Postası
Geri

Dervişoğlu’ndan atamaya ilişkin  bir açıklama daha: Ödüllendirmeye tepkiydi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in daveti üzerine Ankara’ya gelen İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Akşener’in başdanışmanı olmasına yaptığı açıklamayla tepki gösteren  İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’ndan, konuya ilişkin bir açıklama daha geldi. Dervişoğlu, "Bu ödüllendirmeye bir tepkiydi benimkisi" dedi. Kararın kamuoyuna duyurulma şeklini de eleştiren Dervişoğlu, "Bize henüz tebliğ edilmedi. Çıray, çıkar çıkmaz bu görevlendirme basına sızdırıldı. Buna da tepki koyuyorum. Genel Başkan’ın başkan danışman yapma kararını sorgulamıyorum. Tepki yöntemsel olarak karşı çıkıyorum" diye konuştu.
Dervişoğlu’ndan atamaya ilişkin  bir açıklama daha: Ödüllendirmeye tepkiydi
Haberler / Yerel Politika
8 Şubat 2021 Pazartesi 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in daveti üzerine Ankara’ya gelen İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Akşener’in başdanışmanı olarak atanmıştı.

İYİ Parti’nin 20 Eylül’deki 2. Olağan Kurultayı’nda ismi, “oy verilmeyecekler” listesinde geçen ve Genel İdare Kurulu’na giremeyen Çıray’ın da aralarında bulunduğu bir grup milletvekili, parti içinde muhalif safa geçmişti. Genel Merkez’de dün akşam Akşener’le bir buçuk saat görüşen Çıray, Hürriyet’e şunları söylemişti;

“Görüşmemiz çok verimli geçti. Geçmişten ziyade önümüze baktığımız bir görüşme oldu... Örnek bir tutum alıp parti içindeki kutuplaşmaların da sona ermesi konusunda fikir birliğine vardık.” 

DERVİŞOĞLU'NDAN TEPKİ

Öte yandan, İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu dün Twitter hesabından açıklama yaptı ve "Parti politikalarını bu denli istiklal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir. Önünü açmak lazım!.. Sabah ola hayrola... Yarın başka önermelerim de olacak!" ifadelerini kullanmıştı.

“BENİM DURUŞUM TAMAMEN İLKESEL" 

Sosyal medyadan yaptığı açıklamanın ardından CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya konuşan Dervişoğlu, Aytun Çıray'ın başdanışmanlığını değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı: 
"Merak konusuydu. Dervişoğlu bu tepkisini ileri götürecek m? Partisindeki ayrışmanın ilk sinyali m? Dün geceden beri Dervişoğlu'na ulaşmaya çalışıyordum. Az önce konuşma şansını yakaladım. CNN TÜRK'e özel bir demeç verdi. "Benim duruşum tamamen ilkesel." 

Dervişoğlu, Çıray’ın kongre sonrasındaki bazı söylemlerini hatırlatarak, "Kongre sonrası gerek il başkanlarına, gerek parti yönetimine siyaset üslubunu aşan hakaretler kullandı" dedi ve Çıray’ın sözlerini ‘hakaret’ olarak nitelendirerek şunları söyledi; “Partinin grup toplantılarına dahi katılmadı dedi ki grup toplantılarını düzenleyen kişi Genel Başkan. Katılmamaları aslında Genel Başkan'a da dönük bir tavırdı.

Parti içindeki temsil makamlarından biriyim dedi. Bu çıkışımla hem ilkesel davranışa davette bulunuyorum hem de hakarete uğramış olanların da hakkını savunuyorum. Bu ödüllendirmeye bir tepkiydi benimkisi." 

“İLKESEL OLARAK KARŞI DURUYORUM”

Kararın kamuoyuna duyurulma yöntemini de eleştiren Dervişoğlu, “Bize hâlen resmi olarak tebliğ edilmedi. O görüşmeden Aytun Çıray çıkar çıkmaz bu sızdırıldı. Buna da ilkesel olarak karşı duruyorum. Elbette ki Genel Başkan'ın Başdanışman yapma kararını sorgulamıyorum. İsterse Genel Başkan yardımcısı da yapar. Benim tepkim yöntemsel" ifadelerini kullandı.

"PARTİDE BİR AYRIŞMAYA GİTMEM"

Dervişoğlu partide bir ayrışma olup olmayacağı sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi; “Şu an için bir randevulaşma yok. Eğer Genel Başkan davet ederse giderim, görüşlerimi ifade ederim. Zaten Twitter'dan tepkimi ortaya koymuştum, parti yönetimiyle de görüşlerimi paylaşırım. Ben İYİ Parti'nin kurucusuyum, partide bir ayrışmaya gitmem."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası